Hejsan!

Idag blev jag upphämtad efter skolan av två mycket trevliga damer Said Fransson och Berit Larsson. Vi åkte tillsammans ut till en butik som ligger ungefär vid Eurostop. Där handlade dem 40st underställ och 40st mössor till insamlingen som jag gör just nu!

Nu känns det verkligen som att det går frammåt, det har även kommit in jackor till insamlingen!

Tusen tack Alla! Här är bilder från dagen!

 underställen.

 mössorna.


 Lådorna som vi fyllde allt i.



/Kassandra




hej alla!

Ursäkta för sen uppdatering men den kommer nu!

Jag har haft fullt upp med både mitt eget liv och projektarbetet. Jag pratde nyss med min faster ifrån Chile per telefon. Hon berättade för mig att skoluniformena, skorna och träningskläderna var klara och att hon nu hade hämtat ut dem! Hon kommer att nästa vecka lämna över allt till barnhemmen. Hon kommer även att dokumentera allt med bilder och melja dem till mig! Jag är nu jätte glad över att det har allt gått bra fram tills nu! Hoppas att allt fortsätter i samma riktning!


Nu hurrrni! Imorgon efter skolan blir jag upphämtade av en dam som ringde in till radion efter att jag haft min intervju, hon ville ta kontakt med mig. Jag ringde upp henne dagen därpå och vi har redan träffats en gång. Imorgon kommer hon och hämtar mig. Vi ska åka ut till en butik vid Eurostop där vi ska kolla efter bra kläder till barnen så som underställ och liknande, och detta för att hon vill vara med och bidra till insamlingen som jag håller på med nu. En mycket trevlig dam.

Jag kommer att skicka iväg kläderna runt april månad.
Men jag hör av mig mer!'

 

/Kassandra


hejsan!

Ursäkta för en dålig uppdatering, har nu klargjort det mesta för att kunna fortsätta mitt projektarbete på ett bra sätt. Som ni kan se har jag ändrat min text ovanför detta inlägg!


Men jag skriver ändå inte den i det här inlägget!

Jag går tredje året på gymnasiet.

I slutet av 2009, november, startade jag ett projektarbete.

Under december månad begav jag mig till Chile, där jag besökte två barnhem. Ett pojkbarnhem och ett flickbarnhem, de var mellan 5-12 år. Det bodde 20 barn på varje barnhem, sammanlagt 40. Dessa barn tar några eldsjälar själva hand om, istället för att de ska få bo ute på gatan så får de växa upp hos dem.
De får en liten slant av ”staten” där pengarna går åt till att försörja barnen. Jag inspirerades av kvinnorna, att de hjälper andra utan att själva kräva någonting tillbaka. Innan resan dit samlade jag ihop både kläder och pengar som jag gav till båda barnhemmen. För pengarna köpte jag skoluniformer och skor samt att jag gjorde aktiviteter tillsammans med barnen. Allt detta har jag gjort genom mitt projektarbete i skolan.

Jag ska nu göra den sista insamlingen för barnen. Det går ut på att samla in vinterjackor/regnjackor, mössor och vantar. Deras vinterperiod börjar i maj/juni så jag måste skicka dessa saker senast i början av april för att det ska hinna fram i tid.

  Jag vill genom mitt projektarbete sträcka ut en hjälpande hand tillsammans med din! Har du kanske små syskon som vuxit ur sina vinterjackor/regnjackor, så får du gärna skänka dem. Vill du hellre skänka en summa pengar för transportkostnaden av dessa kläder kan du skänka det till  ett konto som går till barnen, kontonummer: 3300-910204-1663. Skriv ditt namn, då jag i min redovisning kommer att redovisa vilka jag samarbetat med i mitt projekt. Hittar ni inte mig kan ni även lämna till arbetsrummet på HIP. Tack på förhand!


Jag har av mig snarast! /Kassandra


Godkväll.

Idag som ni kanske redan vet, så var jag på en intervju hos SR radio örebro P4, idag på förmiddagen vid 11.00 tiden. Intervjuen handlade om Mitt projektarbete, från början tills nu. För er som missade direkt sändningen kan ni höra den här genom att först klicka på den här länken
11.00 - 11.30 torsdag 07 jan 2010  sedan hör ni den, det kan ta någon minut innan jag börjar prata=)

 


 Som ni hörde så stämmer det, att jag ska göra en Ny insamling och den här gången är det jackor/regnjackor dem behöver (till barn mellan 5-12 år), har du små syskon som vuxit sig ur sina jackor, eller känner du andra som du vet skulle kunna skänka, jackor och pengar till frakten. All hjälp uppskattas! För att kunna nå mig kan ni mejla mig på Adressen : [email protected] så svarar jag er så fort jag kan, ni kan även lämna ert telefonnummer och så kan jag därefter ringa upp er om ni vill prata med mig personligen! Tack på förhand!

/Kassandra

God morgon.

God morgon, har precis ätit frukost, ska snart göra mig iordning för att sedan traska iväg till intervjuvuen.
Det är lite nervöst samtidigt som jag ser fram emot att kunna berätta om min resa till Chile på ett annat sätt än i skrift som jag gör här bloggen!

Kan skriva senare när jag kommit hem, för att lyssna på mig, ska du sätta på radion vid 11 tiden idag, Sveriges radio örebro P4,

- http://www.sr.se/Orebro/


önska mig lycka till!=) /kassandra!


Tisdag.

Idag fick jag ett samtal från Sveriges radio Örebro, som ville ha en interljuv med mig på Torsdag förmiddag, om min resa till Chile. Klockan 11 ska detta sändas. Kanalen heter P4 om jag inte uppfattat fel=) Så där kan ni lyssna på mig när jag berättar om mina upplevelser i Chile.

Deras hemsida.
 http://192.121.194.70/orebro/

Jag hör av mig när jag fått något nytt att berätta! Ta hand om er!


/Kassandra

Hej!

Hej, nu har det gått några dagar sedan jag landade i ett iskallt Sverige, och som jag lovade ska ni nu få sett mitt bildKollage jag skapat, från resans början till slut! Bilder säger väl mer än 1000 ord?


Flickorna.

                     

           

 


Pojkarna.

     
      
     
- den här bilden är tagen ifrån den dagen då det var dags att säga "hejdå".. känslosam stund.


Det var bilder, ifrån de första träffarna, aktiviteterna, fikat, och från när vi skulle säga hejdå.


Jag vill tacka alla som ställt upp med allt, litet som stort, det har betytt mycket för att det här projektet ens skulle kunna utföras! Jag hoppas att jag kunnat förmedla min resa på ett bra och berörande sätt till er alla där ute, och jag hoppas att dessa barn vi hjälpt, och alla andra barn där ute får ett bra liv, och att dem hittar ett sätt att se ljust på sin framtid!♥

Jag hör av mig när jag får tillfälle att skriva något nytt, ta hand om er där ute!

/Kassandra.


RSS 2.0